Can people catch swine flu from eating pork?
No. Swine influenza viruses are not transmitted by food. You can not get swine influenza from eating pork or pork products. Eating properly handled and cooked pork and pork products is safe. Cooking pork to an internal temperature of 160°F kills the swine flu virus as it does other bacteria and viruses.
豚骨スープとチャーシューが危ない (スコア:0)
しょうが焼きも食べられなくなるのかなぁ
Re: (スコア:0)
熱に弱いので、過熱したら除ウィルス出来てます。
Re: (スコア:0)
要出典。
過熱ってことはやっぱり調理程度の加熱じゃ安全性が疑わしい。
#だいたい生肉食って感染するかどうかが疑わしい。
Re: (スコア:1)
適当にぐぐってみたところ、鳥インフル(H5N1)に関して日本の資料でよく引用されるのは
ACM/663 [food.gov.uk] Avian Influenza (ACM/663) ; ACMSF 50th Meeting Agenda 4 December 2003
OIE [oie.int] Highly pathogenic avian influenza
WHO [who.int] Avian influenza A(H5N1) in humans and in poultry in Asia: food safety considerations
Re:豚骨スープとチャーシューが危ない (スコア:1)
Can people catch swine flu from eating pork?
No. Swine influenza viruses are not transmitted by food. You can not get swine influenza from eating pork or pork products. Eating properly handled and cooked pork and pork products is safe. Cooking pork to an internal temperature of 160°F kills the swine flu virus as it does other bacteria and viruses.
となっております。参考までに、華氏160度は摂氏71.1度に相当します。
ファストフードチェーンで一部の豚肉メニューを中止するところも出て来ていますが、
それは科学的に安全を考えてということではなく、あくまで心理的な問題です。
正規に処理され、ちゃんと加熱調理された豚肉を食べることには特に感染リスクはありません。